Green Lungs

           Ku po monitorojmë?

Monitorimet  po kryhen në katër  bashki, ku të paktën 6 organizata lokale (individualisht ose si koalicion), janë përgjegjëse për kryerjen e monitorimeve: Green Centre, Aarhaus, EKO Mjedisi, Environmental Center for protection Education and Rehabilitation (EPER Center), Ecological Club Elbasan.

Tiranë  Shkodër  Durrës  Elbasan

           Zonat që duhen shmangur?

Shmangni zonat e paraqitura në hartë ku niveli i ndotjes së ajrit dhe niveli i zhurmave është mbi standardet e lejuara.

Zonat që duhen shmangur

 

            Si të monitorojmë dhe raportojmë?

Për të kontrolluar nivelin e ndotjes së ajrit, nivelin e zhurmave dhe sa e gjelberuar  është lagja juaj mund të  jeni ju monitoruesit  me ndihmen e aplikacioneve të thjeshta. Dërgoni monitorimet tuaja  në  adresën tonë të email- it: greenlungsco@gmail.com 

Ajri: BreezoMeter, Air Quality, Real time AQI. ...

Zhurmat: NIOSH Sound Level Meter,  Decibel X…

Gjelbërimi urban: Leafsnap, PlantSnap….

           Rezultatet e monitorimeve

                    Tiranë   Durrës   Elbasan    Shkodër                          

    Zona

                                 Zhurmat

                                                                    Ajri

    Mengjes

       Dreke

       Darke

        PM2.5

         PM10

       CO

         CO2

         NO2

   Max

    Mes

   Max

    Mes

  Max

    Mes

   Max

   Mes

  Max

    Mes

   Max

  Mes

   Max

  Mes

  Max

   Mes

Tirane (A)

88.5

62.11

88.1

62.73

82.5

59.81

0.032

0.016

0.044

0.021

5.6

1.74

641

402

0.252

0.112

Durres (A)

96.70

50.93

113.20

51.58

106.10

46.76

0.064

0.031

0.126

0.036

6.1

1.64

981

487

0.77

0.086

Elbasan (A)

85.90

59.74

 

 

86.70

55.18

0.18

0.03

0.122

0.0222

 

 

443

373

0.65

0.075

Shkoder (A)

81.8

60.34

96.6

69.19

66.3

49.55

0.05

0.027

0.212

0.047

4

1.11

903

663

0.49

0.059

0
Pemë të numëruara
0
Pika kontrolli ajri
0
Pika kontrolli akustike
0
Vullnetarë të regjistruar