Zonat më të ndotura me grimcat PM2.5

#GreenLungs
#EUstandard 0.025 mg/m3

Zonat më të ndotura me grimcat PM2.5:
- Kryqëzimi i rrugës së Elbasanit (Shkolla e Baletit)
- Zona rreth Stadiumit Qemal Stafa
- Parkut Rinia
- Sheshit Skënderbej

Grimcat PM2.5 janë ndotës të shkaktuar përgjithësisht automjetet dhe trafiku i rënduar. Nivele të larta të PM2.5 kanë pasoja të rënda për shëndetin e njeriut duke shkaktuar probleme kardiake dhe pulmonare. Më të rrezikuar mbeten fëmijët dhe të moshuarit.

Klikoni këtu per me tepër.