Monitorimi: Tirana vijon të humbasë sipërfaqet e gjelbra ndërsa Durrësi klasifikohet si qyteti më i ndotur

Raporti “Mushkëri të Gjelbërta”, realizuar nga institute Co-Plan nxjerr në pah shifra shqetësuese të nivelit të ndotjes së ajrit dhe asaj akustike në qytetet kryesore të Shqipërisë.

Sipas këtij studimi, në dekadën e fundit Tirana ka humbur 58ha sipërfaqe të gjelbër brenda vijës se verdhe te qytetit, ekuivalent i 82 fushave të futbollit.

“Jetojmë në një qytet që ekonomikisht mund të jetë premtues por nga ana shëndetësore është tepër i pakëshillueshëm”, citohet në raport duke ju referuar kryeqyteti.

Aksi më i ndotur në kryeqytet është Shkolla Teknologjike – Astir – Dogane, i ndjekur nga Kryqëzimi Rrugës së Elbasanit, rrethrotullimi Universitetit Ekonomik dhe zona e Bllokut.

Kliko këtu për më shumë