Kemi 182 ditë jetë më pak nga ndotja e ajrit, zhurmat dhe reduktimi i hapësirave publike

Në fillimet e pandemisë, edhe ne në Shqipëri pamë se si gjatë periudhës së izolimit nga matjet e ndryshme në Tiranë  dhe në qytetet kryesore, ajri u pastrua ndjeshëm. Por si është situata aktuale në vend nga matjet që janë bërë për gjatë një viti pandemie? Rodion Gjoka, drejtuesi i njësisë së Mjedisit dhe Planifikimit pranë Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit deklaroi për emisionin "Wake Up" se rezultatet nga monitorimi i komponentëve të ajrit, zhurmave dhe gjelbërimit urban ka ardhur duke u përkeqësuar edhe pse ende ndodhemi në kushte pandemie

Kliko këtu për më shumë