Zona më e ndotur në Tiranë, live matje e cilësisë së ajrit

Ekpertët e Milieukontakt ZNj. Valbona Mazreku dhe Z. Arion Sauku në Shqipëria Live Diskutojnë - Cilësinë e ajrit dhe shkaktarët kryesor të ndotjes. U realizuan matje të cilësisë së ajrit live - zonat me te ndotura në Tiranë Parametrat e matur (PM 2.5,PM 10, CO2, NO2).

 

Kikoni këtu për më tep...

Lexo me shumeLexo me shume
Studimi: Flota e vjetër prej 305 autobusësh, ndër ndotësit kryesorë të ajrit në kryeqytet

Sipas të dhënave  të publikuara në Raportin Vjetor të Qeverisjes Lokale në Ballkanin Perëndimor, flota e vjetëruar e autobusëve të Tiranës është ndër shkaktarët kryesorë të ndotjes së ajrit në norma të rrezikshme. Në seksionin “De-karbonizimi i sektorit te transportit publik në Tiranë&rdqu...

Lexo me shumeLexo me shume
Investigimi/ Nga “Rruga e Elbasanit” e deri tek “9-katëshet”, zbulohen zonat më të ndotura të Tiranës

Ekspertët prej një viti janë duke matur parametrat e PM 2.5, PM 10, NO2. Sipas matjeve të PM 2.5 në orët e para të mëngjesit rezultatet tregojnë:  tek kryqëzimi (rruga e “Elbasanit” me rr. “Stavro Vinjau”) 0,064 mg/m3, rr. “Arben Broci” 0,029 mg/m3,  rr. “Skerdilajd Llagami” 0,038 mg/m3, rr. “Faik Konica” 0,038 mg/m3, rr. “Sami Frashëri” (përballë gjimnazit “Petronini”) 0,048 mg/m3, rr. “Sami Frashëri” (zona e...

Lexo me shumeLexo me shume
Wake Up/ Eksperti Gjoka: 200 orë humbje kohe në trafikun e Tiranës na kushton 400 mijë lekë

Ekziston një ndotës tjetër që zvogëlon cilësinë e jetës së njerëzve përveç smogut, ato janë orët e humbura në trafik. Indeksi i trafikut global “Inrix” ka analizuar bllokimin e trafikut urban në 200 qytete të 38 shteteve në botë. Roma dhe Milano janë ndër qytetet në botë me numrin më të madh të orëve të humbura në trafik. Roma është në vendin e dytë me 254 orë ndërsa kryeson Bogota, kryeqyteti i Kolumbis&...

Lexo me shumeLexo me shume
Tirana kryeqyteti i zhurmave, ndotja akustike tej normave të lejuara

Nga mëngjesi deri në mbrëmje, thuajse në çdo rrugë, qytetarët janë të ekspozuara ndaj ndotjes së lartë akustike. Është gati e pamundur të gjesh një vend të qetë e t`ju shpëtosh borive të makinave apo zhurmës që vjen prej kantiereve te ndërtimeve që kanë mbirë kudo në kryeqytet. Ekspertët thonë se niveli i ndotjes akustike është i lartë dhe tej normave të lejuara sidomos pranë kryqëzimeve. Gjoka: Jan&eum...

Lexo me shumeLexo me shume